SMACZNE-ZDROWE-KOLOROWE P1020124

Tego dnia zamiast książek i zeszytów w klasie 2a królowały na ławkach szkolnych warzywa, zioła i ciemne pieczywo, z których dzieci swoim szkolnym kolegom i koleżankom przygotowały pyszne i zdrowe mini-kanapki. Uczniowie starali się, aby każda wyglądała wyjątkowo. Na stole nie zabrakło ogórków, papryki, rzodkiewki, rukoli i szczypiorku, wynikiem czego powstały pyszne, samodzielnie wykonane mini-kanapki, nazwane przez dzieci „mikruskami”.
Przygotowanie ich dało małym kucharzom wiele satysfakcji i radości. Okazało się też, że dzieci jednak lubią warzywa, o czym świadczyło szybkie znikanie ”mikrusków” podczas przerwy międzylekcyjnej. To najlepszy start w nowy dzień!

Udostępnij

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn